TAXE ȘI IMPOZITE LOCALE

Hotarare privind stabilirea plafonului obligatiilor restante la sfarsitul trimestrului si neachitate in vederea publicarii pe site-ul Primariei a listei debitorilor

7 comentarii la „TAXE ȘI IMPOZITE LOCALE

 1. Sârbu I. Gheorghe

  Bună ziua.
  Sunt Sârbu I. Gheorghe, din Poiana Câmpina sat Pietrișu nr 34 jud Prahova.
  Vă rog frumos puteți să îmi spuneți ce sumă trebuie să plătesc pt. Impozitul pe anul 2019?
  Dacă pt.fiica mea Sirbu Cristina Elena, în etate de 50 ani, cu Scleroza Multiplă, necăsătorită, fără copii, beneficiez de scădere la plata impozitului?
  Vă mulțumesc și tot respectul.

  Răspunde
  1. Admin

   Bună ziua, dle Sârbu
   Comparativ cu anul precedent, impozitele au fost majorate cu rata inflației. Este o majorare nesemnificativă, de 1,34%, așa cum a stabilit Ministerul de Finanțe. Referitor la fiica dvs., este scutită de la plata impozitelor dacă este proprietar sau coproprietar pe casă, terenul aferent, mijloc auto. Iar pentru a beneficia de scutire trebuie să facă dovada gradului de handicap cu documentele medicale justificative. Vă dau mai jos extras din Codul Fiscal, pentru a vedea exact ce prevede legea. Cu respect, Alin Ioan Moldoveanu, primar Poiana Câmpina

   Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:
   1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
   2. Pe terenul aferent cladirii de domiciliu, aflat in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
   3. Pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate in proprietatea sau coproprietatea reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;
   – Scutirea sau reducerea de la plata impozitului, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care persoana depune documentele justificative.

   Răspunde
 2. CHEBICI SULTANA

  Sunt Chebici Sultana,str Podului,nr.53A ,Bobolia si am rugamintea sa-mi comunicatii suma ce reprezinta impozitul pe anul 2020 si modalitatea de plata ,alta decat la ghiseul primariei.
  Multumesc.

  Răspunde
 3. Dima Alexandru

  Record absolut de tranzactii pe Ghiseul.ro: 17.900 de plati realizate intr-o singura zi
  Ziua de luni, 4 ianuarie, a marcat un nou record pentru platforma de plati online Ghiseul.ro: 17.900 de tranzactii efectuate in doar 24 de ore. Valoare sumelor colectate este de 4.659.840 lei. Precedentul record, inregistrat pe 30 iunie 2020, a fost de 15.539 de plati realizate cu succes, in contextul in care, in luna ianuarie a anului 2020, numarul maxim de plati realizate intr-o singura zi ajungea la 9000.

  Aceasta evolutie dovedeste utilitatea masurilor legislative si administrative initiate de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei pe parcursul anului 2020, prin care persoanele juridice si toate serviciile publice, locale si centrale, au fost integrate in Sistemul National Electronic de Plata Online – Ghiseul.ro.

  Bilantul anului 2020 arata ca au fost inregistrate peste 1 milion de tranzactii pe Ghiseul.ro, care au totalizat peste 430 de milioane de lei.

  De asemenea, platforma a fost interconectata cu Spatiul Privat Virtual gestionat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – doar aceasta interconectare a generat incasari de 9 milioane de lei si peste 36.000 de tranzactii.

  Cresterile procentuale ale anului 2020 fata de anul 2019 pot fi rezumate astfel:

  • 55% crestere a numarului de utilizatori;

  • 220% crestere a numarului de tranzactii;

  • 290% crestere a sumelor colectate.

  De la preluarea platformei de catre ADR, au fost inregistrati peste 280.000 de noi utilizatori. in prezent, platforma are peste 777.000 utilizatori activi, care pot achita online peste 300 de servicii publice centrale si locale, toate cu zero comision.

  inregistrarea pe platforma Ghiseul.ro este simpla, rapida si sigura. Va reamintim ca persoanele fizice beneficiaza de 10% bonificatie la plata taxelor si impozitelor locale pana la data de 31 martie 2021.

  Pe parcursul lui 2020, in Ghiseul.ro au fost introduse peste 60 de noi tipuri de plati:

  ◦ plaţile aferente prestarii oricarui serviciu comunitar de utilitate publica;

  ◦ contravaloarea permiselor de conducere;

  ◦ plaţile pentru autorizaţiile de circulaţie provizorie;

  ◦ plaţile pentru certificatul de inmatriculare;

  ◦ taxele pentru emiterea paşapoartelor.

  in prezent, in plus fata de cele 560 de primarii deja inregistrate, sunt in proces de inrolare peste 30 de orase si peste 400 de comune in platforma Ghiseul.ro.

  Sursa: http://www.adr.gov.ro

  Cand va exista si in comuna Poiana Campina posibilitatea sa platim online impozitele si taxele ?

  Răspunde
 4. Bădescu Vali

  Buna ziua,
  mă numesc Vali Bădescu și doresc sa știu cum pot plăti impozitul pe clădirea din C.Doftanei 148, prin ghișeul.ro. Sau ce varianta electronica de plata pot folosi.
  Va multumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *